baner

Nabízím individuální terapii nebo skupinové cvičení.

Fyzioterapie je obor zdravotnické činnosti zaměřený na diagnostiku a terapii funkčních poruch pohybového systému. Prostřednictvím pohybu a dalších fyzioterapeutických postupů cíleně ovlivňuje funkce ostatních systémů včetně funkcí psychických. 

Uplatňuje se ve všech subsystémech péče o zdraví - v oblasti podpory a výchovy ke zdraví, v prevenci, v léčebné péči, v rehabilitaci.
Fyzioterapie svými specifickými prostředky zasahuje tam, kde pohyb a ostatní fyzické i psychické funkce jsou ohroženy procesem stárnutí, zraněním, nemocí nebo vrozenou vadou.

Nabízím rehabilitaci (nikoliv masáže) přímo u Vás doma.

Určeno pro pacienty imobilní nebo těžko mobilní vyžadující následnou rehabilitaci.

Rehabilitace by obsahovala nejen vlastní fyzioterapii, ale i rehabilitační ošetřování, ergoterapii a poradenství v oblasti kompenzačních pomůcek a bytových úprav.

Rehabilitační ošetřování je součástí komplexní ošetřovatelské péče. Jedná se o aktivní ošetřování imobilního pacienta s uplatňováním rehabilitačních prostředků s cílem zamezit vzniku komplikací a sekundárních změn.

Jedná se o speciální hmatovou techniku, která je zaměřena na povrchový mízní systém (lymfatický systém kůže a podkoží). Manuální lymfodrenáž je řazena mezi terapeutické metody, které se používají na léčbu primárních a sekundárních lymfedemů. Svoji nezastupitelnou roli má při léčbě otoků (po úraze, po CMP, při dlouhém stání..), při rekonvalescenci (po nemoci, u sportovců..), jako prevence - detoxikace organismu, nastartování imunitního systému (u častých angín, sinusitid, u často nemocných dětí), u migrén. V poslední době se stále častěji využívá této metody pro zmírnění celulity.

 

 

FORMTHOTICS SYSTEM™ pomáhá pomocí individuálně upravené ortopedické stélky zlepšit postavení nohy v kontaktu s podložkou. Lepší postavení nohy tedy zlepšuje funkci nohy a v konečném důsledku znamená menší či rovnoměrnou zátěž pro jednotlivé struktury pohybového aparátu. Tedy méně obtíží, méně bolesti, snažší pohyb, lepší výkon atp.

Upozorňuji, že masáž provádím pouze v komplexu s cvičením (individuálním nebo skupinovým). Jde mi o to, aby pacient byl v oblasti svých zdravotních problémů aktivní. Neboť pouze aktivní pacient dokáže své tělo zbavit potíží. Potom i samotná masáž má svůj smysl a nezastupitelné místo v rehabilitaci.

 

Free Joomla! template by L.THEME