baner

Masáže

Upozorňuji, že masáž provádím pouze v komplexu s cvičením (individuálním nebo skupinovým). Jde mi o to, aby pacient byl v oblasti svých zdravotních problémů aktivní. Neboť pouze aktivní pacient dokáže své tělo zbavit potíží. Potom i samotná masáž má svůj smysl a nezastupitelné místo v rehabilitaci.

 




Pro lepší porozumění:

Pasivně přijímaná masáž bez další léčby přináší pouze krátkodobou úlevu a podstatu problému neřeší. I když se může zdát, že například u lehčích forem funkčních blokád páteře obtíže po masáži odezněly, není tomu tak a problém se většinou pouze odsouvá. V tomto případě se masáž rovná zhruba spolknutí několika Brufenů. Tělo si mezitím vytvoří náhradní pohybový vzor, čímž odlehčuje postižené části páteře a naopak přetěžuje její ostatní části. Takto zakonzervovaný problém se znovu objeví po větší fyzické zátěži, po prochladnutí nebo při jiném onemocnění, a to často ve větší intenzitě a kombinaci s dalšími obtížemi.     

 

svicka
svicka

Masáž v komplexu s dalšími léčebnými prostředky je nejběžnější léčbou např. bolestí zad. Většinou ji používáme ve spojení s farmakologickou léčbou, rehabilitační léčbou a opatřeními snižujícími ergonomické zatížení. Používá se u akutních i chronických stavů většiny funkčních poruch a degenerativních změn páteře. Masáž má své místo i v komplexu léčby revmatických onemocnění, pozdní rehabilitaci po operacích páteře a dalších.

A proč tedy tu masáž?
Lidské tělo potřebuje lidský dotek a toho nám dnešní uspěchaná doba mnoho neposkytuje. Léčivá moc doteku odstraňuje stres, únavu, napomáhá při regeneraci sil, rehabilitaci,  dává blahodárný pocit zdraví a pozitivně ovlivňuje psychický stav.
Uvolněné tělo po masáži je aktivnější a dovolí vám dosáhnout vašich cílů s větším klidem a to i v oblasti vaší rehabilitace.

Samozřejmostí je individuální přístup v příjemném prostředí s relaxační hudbou.































Free Joomla! template by L.THEME